Örnek aktivitelerle fizik ve günlük yaşam - Örnek, Funda (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Fizik aktiviteleri, öğrencilere fizik bilimini öğrenmenin heyecanını çoğu zaman başarılı bir şekilde ulaştırmaktadır. Bu aktiviteler yardımıyla, öğrenciler fizik dersine karşı olan mevcut önyargılarından uzaklaşıp fiziğe daha olumlu yaklaşabilirler ve fiziğin aslında günlük yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu görebilirler. Ama günümüzde fizik konuları çoğunlukla sadece formül ve denklemlerden ibaretmiş gibi anlatıldığından, doğal olarak öğrenciler de fiziği soyut olarak algılamakta ve günlük hayatları ile ilişkilendirememektedirler. Bu kitapta yer verilen aktiviteler; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim-öğretim müfredatına uygun olup hâlen eğitim fakültelerimizde okumakta olan ve başta geleceğin fen bilgisi ve fizik öğretmen adaylarının "Temel Fizik Laboratuar Uygulamaları I-II" dersinin içeriği ile uyumludur. Aktiviteler, fizik bilimine ilgi duyan herkesin anlayabileceği bir sadelikte yazılmıştır. Fizik öğretiminden sorumlu eğitimciler, aktiviteleri öğrencilerinin sınıf ve seviyelerine göre seçebilirler
1
Keywords: Örnek aktivitelerle fizik; Physics with sample activities