Eğitimde ölçme ve değerlendirme - Baykul, Yaşar; Turgut, M. Fuat. (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2019)
Bu kitap, öğrenci başarısını değerlendirmede bir öğretmen için gerekli olan teknikleri, her derecedeki öğretmen adaylarına kazandırmak amacıyla yazılmıştır. Kitap, ölçme ve değerlendirme alanının temel bilgilerini ve sınıftaki değerlendirme etkinliklerinde kullanılan teknikleri kapsar. Sınav ve testlerin planlanmasında, ölçme araçlarının hazırlanmasında, uygulama ve puanlamada, puanlar üzerindeki istatistiksel işlemlerde, ölçme sonuçlarının yorumlanmasında ve not vermede öğretmenin karşılaşabileceği teknik sorunların hemen hemen hepsine bu eserde örnekleriyle ve açıklamalarıyla yer verilmiştir.
1
Keywords: Ölçme ve değerlendirme; Quantification and consideration