Ankara'nın son nefesi imrahor - Aytekin, Öznur (Ankara: Gazi Kitabevi, 2020)
Ankara'nın Son Nefesi İmrahor" başlıklı çalışma günümüz kentlerinde giderek artan bir önem taşıyan "Yeşil-Mavi Altyapı" oluşturulması konusunda yeni ufuklar açmaktadır. Şehir planlama, peyzaj mimarlığı, çevre, biyoloji, hidrojeoloji, kamu yönetimi vd. disiplinler arası özelliği ile tüm şehirlerde vadi ve akarsu sistemlerinin "Havza Bazında" ve birer "Yeşil-Mavi Doğa Parkı" olarak nasıl ele alınması gerektiğine dair bilimsel bir ışık tutmaktadır.
1
Keywords: Ekoloji; Ecology