Kısmi türevli denklemler - Hasanov, Alemdar Hasanoğlu (Literatür Yayıncılık, 2010)
Doğanın yasaları kısmi türevli diferansiyel denklemlerle ifade edilmektedir. Bu nedenle kısmi türevli denklemler, bilim ve teknolojinin hemen tüm dallarında ortaya çıkmaktadır. Bu kitabın amacı, matematiksel analize dayanarak kısmi türevli denklemlerin temellerini anlatmak, daha sonra da bunların uygulamalarını çeşitli matematiksel modeller üzerinde göstermektir. Kitabın birinci 5 ana bölümü, üniversitelerin iki dönemlik Kısmi Türevli Denklemler (veya bir başka adıyla Matematiksel Fiziğin Denklemleri) programına uygun olarak yazılmıştır. Bu bölümlerdeki teorik konuların anlatımı, diferansiyel denklemlerin çözüm yöntemleri ve bunların uygulamaları ile birlikte bir bütün olarak ele alınmıştır. Farklı yöntemler arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Her bölümün içinde ilgili teorik ve pratik problemlerin çözümü, bölümlerin sonunda da çözümlü örnekler verilmiştir. Kitabın, matematik bölümü öğrencilerinin yanı sıra, fizik ve mühendislik bölümleri öğrencileri için de anlaşılır olmasına özen gösterilmiştir. Kitap ayrıca bu dersi veren hocalar için de faydalı bilgiler içermektedir