Organik kimya - Solomons, Graham; Fryhle, Craig Barton (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2016)
Daha çok Solomons'un Organik Kimyakitabı diye bilinen bu eser, dünyada en çok kabul gören ve yaygın bir şekilde kullanılan alanında en çok okutulan kitaplardan bir tanesidir. 10'un üzerinde diğer dillere çevrilmiş bulunmaktadır. Ülkemizde de Organik Kimyanın kolayca anlaşılmasına ve yaşamımıza yaptığı katkıların yakından tanınmasına katkı yapacaktır. Öğrenciler bu kitabı baştan sona işledikten sonra kitabın ön sözünde de yer aldığı gibi '' İyi ki Organik Kimya var!'' diye haykıracaklardır. Kitabın başta Kimya Bölümlerinin yanı sıra, Kimya Öğretmenliği, Biyokimya ve Biyoloji Bölümleri; Tıp, Veteriner ve Eczacılık Fakülteleri; Mühendislik Fakültelerinin Kimya, Malzeme, Çevre, Gıda Bölümlerindeki ve Meslek Yüksek Okullarının Kimya ile ilgili alanlarındaki Öğretim Elemanlarımıza ve Öğrencilerimize yararlı olacağına inanıyoruz
1
Keywords: Organik kimya; Organic chemistry