Problemlerle klasik mekanik - Yahşi, Uğur (Literatür Yayıncılık, 2012)
Klasik Mekaniğin temelini oluşturan Newton yasaları, bilimsel teorilerin ilk temelleri olup mühendislik ve teknolojik uygulamalarında çok esaslı ve geniş bir yer edinmiştir. Uydu, gezegen ve yıldızlar gibi makroskopik cisimlerin hareketlerini tasvir eden Newton'un kütle çekimi yasası ile birlikte Newton yasalarının açtığı momentumla 17. yüzyılda bilimde büyük heyecan oluşturmuş ve geliştirmiştir. Bilimsel gelişme beraberinde Newton'un öncülük ettiği matematiğin de gelişmesine neden olmuştur. 18 ve 19. Yüzyıllarda daha genel çerçevede Lagranjiyen ve Hamiltonyen mekaniği geliştirilmiştir. Bu formalizmin sonucunda da Kuantum Mekaniğinin matematiksel temelleri atılmıştır. Bu kitap, Lagranjiyen ve Hamiltonyen Mekaniği üzerine yazılmış olup ileri lisans ve lisansüstü öğrencilerine ek bir destek kitap olarak yazılmış olup problem bazlı ve çözümleriyle ele alınmıştır. Bu kitapla Mekanikanya'yı yeniden keşfetmek güdülmemiş belki mevcut bilgileri derli toplu bir araya getirilmeye çalışılmıştır. Prof Dr Uğur Yahşi , Lisansüstü eğitimi sırasında Klasik Mekanik dersini alırken çözdüğü ve çalıştığı problemleri , yazarak başladığı bu kitabı, verdiği Klasik Mekanik dersinde sorduğu ve çözdüğü problemleri de bir araya getirerek oluşturmuştur. Kitapta problemler veya türetişler soru-cevap şeklinde çözümleri verilmiştir. Klasik Mekaniğin kavramları ve uygulamaları problemlerle ele alınarak daha cazip hale getirilmiştir.