Türkiye beşeri ve ekonomik coğrafyası - Doğanay, Serkan (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Türkiye Beşerî ve Ekonomik Coğrafyası, bir ders kitabıdır. Eğitim Fakültelerinin özellikle Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 5. yarıyılında okutulan Türkiye Beşerî ve Ekonomik Coğrafyası adlı derse yönelik olarak hazırlanmıştır. Eldeki kitap 8 bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Türkiye'nin Nüfus Coğrafyası (1. Bölüm), Türkiye'nin Yerleşme Coğrafyası (2. Bölüm), Türkiye'nin İdari Coğrafyası (3. Bölüm), Türkiye'de Tarım, Hayvancılık ve Ormancılık (4. Bölüm), Türkiye'de Madenler ve Enerji Kaynakları (5. Bölüm), Türkiye'de Sanayi ve Ticaret (6. Bölüm), Türkiye'nin Ulaşım Coğrafyası (7. Bölüm) ve Türkiye'de Turizm (8.Bölüm) şeklinde sıralanmaktadır. Bu kitapla sosyal bilgiler öğretmen adaylarına, Türkiye'nin gerek beşerî coğrafyası (nüfus ve yerleşme) ve gerekse ekonomik coğrafya (tarım, hayvancılık, ormancılık, madenler, enerji kaynakları, sanayi, ticaret, ulaşım ve turizm) özelliklerine dair bilgilerin sistematik bir şekilde sunulması amaçlanmıştır.