İlkokul ve ortaokul fen etkinlikleri - Akçay, Behiye (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Fen bilimleri eğitiminin temel amaçlarından olan bilimsel okuryazar bireyler yetiştirmek, öğrencilerin merak ettikleri ve keşfetmek için çaba gösterdikleri öğrenme ortamlarının geliştirilmesi ile mümkündür. Bu ortamlar sadece laboratuvar ortamıyla sınırlandırılmamalıdır. Öğrencilerin zihinsel ve fiziksel olarak aktif olabildiği, yaparak yaşayarak bilgilerini yapılandırdıkları her türlü mekânda fen yapabilecekleri özgüveni verilmelidir. Sınıf ve fen bilimleri öğretmenlerinin öğrencilerin bilimsel meraklarını uyandıracak etkinlikler düzenlemesi, bu konuda hazırlanan güvenilir ve etkin kaynaklarla sağlanır. Bu ihtiyacı karşılamak için İlkokul ve Ortaokul Fen Etkinlikleri kitabı kaynak olarak hazırlanmıştır.
1
Keywords: Fen bilimleri; Science