Coğrafya'da değer eğitimi - Çifçi, Taner (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2018)
Coğrafya, eğitimde kendine özgü bir yer taşır. Bu özgünlüğü, coğrafyanın evrendeki ve insanlar arasındaki karmaşık ve karşılıklı ilişkileri ve bunlara yönelik büyük resmi görmeye-göstermeye ve bunu aktarmaya çalışan bir ders olmasından kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda, coğrafya fiziki ve beşeri özellikleri ile insanoğlunun hayatının bir parçasında değil bütününde yer almaktadır. Bu bütünün bir parçası da değerlerdir. Bu kitap, coğrafya ve değer ilişkisi temelinde kaleme alınmıştır. Kitap, doğal olaylar ve insan etkileşimi çerçevesinde değerleri açığa çıkarıp, okuyucularda farkındalık yaratarak coğrafi bir bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır.
1
Keywords: Value education; Değer eğitimi