Birlikte bir yaşam kurmak: ekoköyler ve niyetli topluluklar için pratik bilgiler - Christian, Diana Leafe (Yeni İnsan Yayınevi, 2020)
Bugün pek çoğumuz kentte ya da kırda daha ekolojik ve onarıcı bir hayatın hayalini kuruyor, bu hayali gerçekleştirebilmek için birlikte yol alabileceğimiz bir topluluğun izini sürüyoruz. Ancak bu yolda karşımıza çıkan engeller, aklımızı karıştıran sorular ve sorunlar bizi yıldırıyor, yoruyor hatta hayalimizden vazgeçmemize neden olabiliyor. Öyle ki, bütün dünyada topluluk girişimlerinin yalnızca yüzde onu başarıya ulaşabiliyor. Peki, bu başarılı yüzde onun sırrı ne? Birlikte Bir Yaşam Kurmak; başarılı yüzde onun sırrını açıklayan, ekoköy ya da niyetli topluluğunuzu kurarken iyi bir başlangıç yapmanıza yardımcı olmaya çalışan muhteşem bir rehber. Bu kitapta, 90'lı yılların başından beri kurulan hayallerini hayata geçirmiş düzinelerce topluluğun yaşadığı zorlu deneyimler damıtılarak sizin bir grup olarak nasıl başlayacağınıza dair elle tutulur tavsiyeler sıralanıyor. Vizyon belgelerinin oluşturulması, karar verme sürecinin ve topluluğun idaresinin belirlenmesi, anlaşmalar ve ilkelerin oluşturulması, arazi için para kaynağı bulunması ve arazinin satın alınması, iletişim ve işleyişinden size katılacak insanların seçilmesine kadar bu büyülü yolculukta karşınıza çıkabilecek bütün meseleler tek tek irdeleniyor