Vektör ile geometri - Ok, Süleyman (Siyasal Kitabevi, 2013)
Matematikçilerin ana uğraşlarından biri de problemlere değişik, kısa ve estetik çözümler getirmektir. Bu kitapta örnekleri gösterildiği gibi bazı problemlere vektörlerle yaklaşmak çözümleri oldukça kısaltır ve bence güzelleştirir. Ayrıca çoğu geometri problemini vektör kullanarak, daha az geometri bilgisiyle çözmek mümkündür. Bu da problemler için daha az kafa yorulmasını sağlar ve problemlere yeni bir bakış açısı getirir. Bu kitap matematik öğretmenleri; lise ve üniversite öğrencileri ve matematiğe ilgi duyan diğer kişiler için hazırlanmıştır. Asgari lise düzeyinde matematik bilgisi varsayılmakla beraber birçok bölümde bu konularla uzun süreler ilgilenmemiş kişiler de düşünülerek vektöre ait temel bilgiler hatırlatılmış ve matematikle ilgili herkes için daha kolay okunulur hale getirilmiştir. Kitapta öncelikle vektörün tanımı ve analitik incelenmesinden bahsedilmiştir. Büyük bir bölümünde de düzlem geometri problemlerinin vektörlerle çözümü anlatılmış, uzay geometri ve trigo-nometriye de değinilmiştir