Meslek yüksek okulları için matematik - Halilov, Hüseyin (Ankara: Siyasal Kitabevi, 2020)
Bu Kitap, "Yüksek Matematik" i esas alarak öğrenmek için gereken bütün matematik bilgiler Gerçel Sayılar, Cebir, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyon ve Grafiği, Trigonometri, Karmaşık Sayılar, Geometri, Logaritma, Matrisler, Determinantlar ve bunların basit uygulamaları (Buna Alt Matematik de denebilir) konuları, eğitici ve eğitici ve öğretici olmak üzere ayrıntılı olarak ele almaktadır. Başka bir deyişle, kitapta sözü edilen konular anlaşılır şekilde teorik olarak açıklanmış, çok sayıda örneklerle pekiştirilmiş ve serbest şekilde çözmek için yeterli sayıda çeşitli alıştırmalar verilmiştir. Kitabın, MYO öğrencilerinin yanı sıra, İlk Öğretim, Lise, Meslek Lisesi öğrencileri için de faydalı olacağından eminiz. Ayrıca, matematiği serbest öğrenenler de, hiçbir ek kaynağa baş vurmadan söz konusu kitaptan faydalanabilirler.
1
Keywords: Matematik; Maths