Eski anadolu türkçesi dönemine ait bir dil yadigarı ferheng-name (Hoca Mesud) - Büke, Himmet (Gazi Kitabevi, 2020)
Tarihe yön veren, tarihle birlikte anılan ve bizzat tarihin kendisi olan Türk milleti kadim zamanlardan itibaren dünya coğrafyasının farklı yerlerinde bulunmuş, gittikleri her coğrafyaya hayallerini, inançlarını, kültürlerini ve en önemlisi de dillerini beraberinde götürmüşlerdir. Bu kitaba konu olan Ferheng-name Türkçe'nin Anadolu'da serpildiği bir dönemde kaleme alınmıştır ve yaklaşık 2 yıl süren bir çalışma sonucunda bu kitap sizlere sunulmuştur.