Ayırıcı karşıtlıklar ses birimleri arasındaki ayırıcı karşıtlıklar üzerine kurulan dizgelerin bilgi kuramına göre yorumu - Yılmaz, Çağlayan (Ankara: Gazi Kitabevi, 2020)
Bu çalışmada ses birimlerini tanımlamak ve onları birbirlerinden ayırmak için kullanılan karşıtlık dizgeleri incelenmiş ve ses bilimi literatüründe "ses birimi" üzerine yapılmış tanımlar değerlendirilmiş, "dizge" ile "öge" arasındaki ilişkiye değinilmiştir. Ayırıcı karşıtlıkların nitelikleri ve ayırıcı karşıtlıkların ses birimleri arasında ortaya çıkardığı ikili ilişkiler ile ilgili N. S. Trubetzkoy tarafından yapılmış sınıflandırmalar ele alınmıştır.
1
Keywords: Filoloji; Philology