Anadolu mutfağında dünden bugüne unutulmayan lezzetler - Mutlu, Fegan (Gazi Kitabevi, 2020)
Ülkemizin mutfağı "Anadolu Mutfağı" çok köklü bir tarihe, çok zengin bir kültürel yapıya sahip önemli bir mutfaktır. Ayrıca dünyanın en sayılı mutfakları arasında yer alan uluslararası bir mutfaktır. Anadolu mutfağı; yiyecek ve içecek yönünden özel lezzetlere ve çok zengin yöresel mutfak kültürüne sahiptir. Bu değerli mutfak kültürünün öneminin korunması, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması, gastronomi turizminin geliştirilmesi, yiyecek-içecek işletmelerine ve ilgilenenlere fayda sağlaması amacıyla kitapta; Anadolu mutfağının dünden bugüne unutulmayan lezzetleri ele alınmış ve bu doğrultuda farklı yiyecek ve içeceklere (çorbalar, salatalar, etli yemekler, zeytinyağlı yemekler, börekler, tatlılar, ve bitkisel çaylar) yer verilmiştir.