Stokastik süreçler ve r uygulamaları - Özel Kadılar, Gamze (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Bu kitapta üniversitelerin İstatistik, Matematik, Aktüerya, Endüstri Mühendisliği, Finans, iktisat, işletme. Biyoloji vb. bölümlerinde okutulan "Stokastik Süreçler" ders kapsamına uygun çok sayıda örnek ve alıştırmalara yer verilmiştir. Kitabın stokastik süreçler ile ilgili lisans ve lisansüstü düzeyde¬ki öğrencilere yönelik tüm konuları içermesine dikkat edilmiştir. Ayrıca bu kitap, kamu ve özel kuruluşlarda çalışma hayatında stokastik süreçlerden faydalanması gereken çalışanlar, stokastik süreçler dersini anlatan veya anlamak isteyen akademisyenler ve stokastik süreçlerin mantığını kavramak isteyen diğer tüm araştırmacılar için hazırlanmıştır. Bu kitabın amaçları, stokastik süreçlerin temel kavramlarının ve özel türlerinin okuyucular tarafından incelenmesine olanak sağlamak, farklı bilim alanlarına ait örnek problem ve çözümlerini okuyuculara aktarmak ve stokastik süreçlerin kullanımına yönelik temel beceriler kazandırmaktır. Kitapta incelenen stokastik süreçlerin grafiklerine yer verilerek görselliğin artırılmasına önem verilmiştir. Kitapta yer alan örnekler, her bölüm sonunda verilen çözümlü sorular ve R paket programına dayalı örnek uygulamalar anlaşılır ve sade bir dille anlatılmıştır.
1
Keywords: R uygulamaları; R applications