İstatistik - Yıldız, Ekrem (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
İlk baskısını 2004 yılında yapan ve alanında Türkiye'nin ilklerinde yer alan, ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerde ön lisans düzeyinde ana ders kitabı olarak okutulan, Meslek Yüksekokullarının ön lisans eğitim müfredatına uygun olarak gözden geçirilmiş 5. baskısını yapan kitapta konular, hem öğrencilerin hem de konuya ilgi duyanların anlayabileceği şekilde sade ve anlaşılır bir dilde kaleme alınmıştır. Kitapta anlatılan matematiksel modellemelerin mesleki olarak nasıl kullanılacağı ve yararlanılacağı, günlük hayatın içinden örneklerle anlatılmıştır. Kitapta verilen ödevlerin, gruplar halinde dönem ödevi olarak öğrencilere verilmesi halinde kitaptan üst düzeyde fayda sağlanılması amaçlanmıştır. Kitaptaki konular; konu anlatımı, konu tekrarı, konu sonu çözümlü sorular ve ödev sorular şeklinde sıralanarak, işlenen konunun daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır. Çalışmada işlenen konular, 150'si çözümlü 200 problemle ve 50 sorudan oluşan bir testle desteklenmiştir. Ayrıca, kitabın sonunda öğrenilen bütün konuların uygulanabileceği geniş kapsamlı bir örnek uygulamaya da yer verilmiştir.
1
Keywords: İstatistik; Statistics