Hans Dernschwam'ın "İstanbul ve Anadolu'ya seyahat günlüğü" ile Evliya Çelebi'nin "Viyana notları"nda imgeler ve önyargılar - Bayraktar, Gülru (Ankara: Gazi Kitabevi, 2020)
Bu çalışma 1494-1568 yılları arası Almanya'da yaşamış olan Hans Dernschwam ve 1611-1683 yılları arası yaşamış olan Evliya Çelebi'nin seyahatnamelerinde kullandıkları "imge ve önyargıları" ortaya çıkarmayı amaçlar. Her iki seyyah kendi zevk ve meraklarını gidermek için seyahat etmiş, gezdikleri yerlerde gördükleri, duydukları ve yaşadıklarını öznel bakış açılarıyla gezi günlüklerine kaydetmişlerdir.
1
Keywords: Linguistics; Dilbilim