Dışbükeylik ve optimizasyon ders notları - Pınar, Mustafa Çelebi (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2020)
Dışbükeylik (konveksite), optimizasyon kuramının merkezi bir kavramıdır çünkü dışbükeyliği kullanarak problemleri daha hızlı ve güvenilir biçimde çözmek mümkündür. Dışbükeyliği nasıl tanır ve kullanırız? Kitap optimizasyon da dışbükeyliği teşhis etmek ve sayısal çözümde kullanmak için gerekli temel kavramları güncel örnek ve uygulamalarla sunmaktadır. Çok sayıda çözümlü örnek ve egzersiz sayesinde Türkçe hiçbir kaynakta yer almayan son derece önemli ve güncel konuların (ör. makine öğrenmesi) kuram ve pratiğini bu kitapta bulabilirsiniz. Akıcı bir dilde yazılmış metin hem matematik/istatistik hem mühendislik hem de iktisat/işletme öğrencilerinin takip edebileceği düzeyde olup bir yandan sağlam tanımlara ve kurama önem verirken son bölümde pratik sayısal hesaplama araçlarını da bulundurmaktadır.
1
Keywords: Dışbükeylik; Convexity