Plastik malzeme teknolojisi - Gerengi, Hüsnü (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Gördüğü yoğun ilgi sonucunda kısa sürede ikinci baskısını yapan kitap, uzun yıllar üniversitelerde "Plastik Malzeme", "Polimer Kimyası", "Malzeme Bilimi" derslerini anlatan yazarların notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerinden oluşmaktadır. Eser, temel düzeyde polimer kimyası ile ilgili bilgiler verdikten sonra plastik malzemelerin monomerden üretime doğru serüvenini anlatmaktadır. Çalışma hazırlanılırken, yerli ve yabancı birçok makale, kitap ve ders notlarından yararlanılmıştır. Anlatılan konuların daha kolay ve rahat anlaşılması için sade ve anlaşılır bir dil kullanılarak güncel ve orijinal örnekler verilmiş olup, en çok kullanılan 50 polimerik malzeme detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Ayrıca kitap içindeki karekodlar sayesinde metin içerisindeki konularla ilgili görsellere de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kitap, üniversitelerdeki ilgili derse uygun olarak hazırlanmış olsa da, bu konuyla ilgilenen mühendis, tekniker, tasarımcı, araştırmacı ya da uygulamacıların aradığı bir başvuru kaynağı olacaktır