Çok değişkenli istatistik teknikler - Altaş, Dilek; Yıldırım, İ. Esen. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Çok değişkenli istatistiksel analiz tekniklerini hem teorik hem de uygulamalı biçimde ele alan bu kitap; lisans ve lisansüstü düzeyde bir ders kitabı olarak tasarlanmıştır. Kitapta; sosyal bilimler kapsamındaki bankacılık, ekonomi, finans, ticaret, pazarlama, sosyoloji, psikoloji ve eğitim alanlarından derlenen 14 anket verisi uygulamalarına yer verilmiştir. Çok değişkenli istatistik tekniklerine başvuracak olan araştırmacılara rehberlik etmek amacıyla, analiz sonuçlarının detaylı yorumlanmasına özen gösterilmiştir. Kitap, Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı öğretim elemanları ve lisansüstü eğitimlerini Marmara Üniversitesi İstatistik Anabilim Dalında tamamlamış öğretim elemanları tarafından hazırlanmıştır.
1
Keywords: Çok değişkenli istatistik; Multivariate statistics