Benzetim ve modelleme - Ersöz, Filiz (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Güncellenmiş 3. baskısını yapan kitap, uzun yıllar üniversitelerde "Benzetim ve modelleme", "Sistem benzetimi" ve "Simülasyon" derslerini anlatan yazarın notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen soru ve cevaplardan, öğrenci proje örneklerinden ve mesleki tecrübelerinden oluşmaktadır. Kitap ilgili derslere uygun olarak hazırlanmıştır. Bu kitap, üretim ve yönetim sistemlerine yönelik Arena ve ProModel yazılımları ile desteklenerek modelleme yapmak isteyen; öğrenci ve iş dünyası, akademisyen ve araştırmacılara yararlı olacak şekilde hazırlanmıştır. Okuyucular bu kitap ile sistem davranışını anlayacak, farklı girdi parametreleri ile üretim ve hizmet sistemlerinin çeşitli senaryolar altında performans tahminini hesaplayabilecektir.
1
Keywords: İstatistik; Statistics