Kısmi türevli denklemler - Pişkin, Erhan (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2021)
Kitap güncellenmiş 2. Baskısını yapmıştır. Evrendeki olayları anlamak için kısmi türevli denklemler oldukça önemli araçlardır. Örneğin; bir keman telinin titreşimi, ses dalgaları, bir çubuktaki ısı iletimi... gibi bir çok olay kısmi türevli denklem olarak modellenmektedir. Ayrıca kısmi türevli denklemler, diferansiyel geometri ve analiz gibi matematiğin diğer dallarının gelişmesi için de oldukça önemli araçlardır. Bu nedenle bu çalışma; fen, mühendislik ve eğitim fakültesi lisans öğrencilerinin yanı sıra lisansüstü öğrenciler için de kısmi türevli denklemler ile ilgili temel konuları içermektedir. Kitapta; konular ile ilgili tanımlar açık ve anlaşılır yapılıp, teoremler ispatları ile birlikte verilmiştir. Ayrıca, konuların daha iyi anlaşılması için 140'ı çözümlü 280 soruya yer verilmiştir.
1
Keywords: General mathematics; Genel matematik