Mehmed Ziver Bey Mütalaat-I Edebiyye - Özakman, İbrahim (Gazi Kitabevi, 2021)
1- BÖLÜM Ara Nesil'e Bir Bakış 2- BÖLÜM Mehmed Ziver Bey'in Hayatı Ve Mütalaat-ı Edebiyye'ye Dair 3- BÖLÜM Mütalaat-ı Edebiyye 4-BÖLÜM Mütalaat-ı Edebiyye: Bir Dönemin Aynası 5-BÖLÜM Sözlük.