Biyoloji uygulamaları II - Balım, Ali Günay (Anı Yayıncılık, 2011)
Eğitim Fakültelerinin İlköğretim Bölümü, Fen ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji ve Zooloji bölüm öğrencilerinin yararlanması amacıyla hazırlanan bu kitap, 2004 yılında basılan ilk bölümü (Biyoloji Uygulamaları I) tamamlayıcı olarak tasarlanmıştır. Bu kaynak aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında fen ve biyoloji derslerinde genç öğrencilerimize temel bazı biyolojik bilgileri sistematik bir şekilde veren referans kitap olarak kullanılabilir. Bu amaçla, seçilen konular ve bunların uygulamaları önce her düzey öğrencinin anlayabileceği düzeyde açıklanmaya çalışılmış, seçilen örnek uygulamaların bazıları yapılandırmacı yaklaşımla işlenerek her konu sonuna değerlendirme soruları eklenmiştir.