R ile veri analizi - Atan, Suat (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Kitap, genişletilmiş 2. Baskısını yapmıştır. Dünyada her gün ortalama 2.5 milyar GB verinin üretildiği hesaplanmaktadır. Gittikçe artan bu miktar ve çeşitlilikteki verilerin analizi için excel veya spss gibi geleneksel araç ve yöntemler yetersiz kalmaya başlamıştır. Büyük veri başta olmak üzere her türlü veri analizinin etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Google, Boston Consulting Group, Novartis, McKinsey gibi büyük firmalar tarafından da kullanılan R dili ücretsiz ve açık kaynaklıdır. Herkes Tarafından Kolayca Öğrenilebilir Ve Kullanılabilir. Bu kitap alternatifleri olan dillere göre çok kolay öğrenilen ve uygulanabilen R dili için bir başlangıç teşkil etmektedir. Kitap, okurun gerek teorik gerekse pratik uygulamaları gerçekleştirebilecek seviyeye gelmesini hedeflemektedir. Başta sosyal bilimler alanında çalışan Akademisyenler olmak üzere tüm araştırmacılar bioenformatik uzmanları, finansal analistler, veri analizi alanında çalışan veya ilgi duyan yazılımcılar ya da alana ilgi duyan lisans ve lisansüstü öğrenciler gibi birçok farklı okur R dili ile kendi istatistiksel ya da ekonometrik uygulamalarını geliştirebilirler. Geleceğin veri analiz dili olan R öğrenmek için kaleme alınan bu kitap anlaşılabilir ve akıcı bir dile sahiptir. Bu kitap özellikle daha önce programlama deneyimi olmayan okurlar için, R dilinde çok hızlı ve pratik bir başlangıç yapabilmeleri amacıyla yazılmıştır.