R programı ile istatistiğe giriş - Toktamış, Öniz (Seçkin Yayıncılık, 2021)
Güncellenmiş 3. baskısını yapan kitap; İstatistik bölümü başta olmak üzere, Sosyoloji, Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Biyoloji vb bölümlerde verilen "İstatistik", "İstatistiğe Giriş""Uygulamalı İstatistik" vb. derslerine uygun olarak, temel seviyede ve öğrencilerin anlayacağı şekilde bol örnek çözümlü, her bölümün sonunda, internetten ücretsiz olarak indirilebilen R paket programı uygulamaları verilerek hazırlanmıştır. Ayrıca istatistik yöntemlere ihtiyaç duyan araştırmacılara da temel seviyede bilgi vermektedir. Kitapta, konu ile ilgili temel kavramlar, öğrencinin anlayacağı şekilde hazırlanmış, 172 çözümlü örnek, konuların anlaşılması için verilmiş ve her bölümün sonunda konuların R programında uygulamaları yapılmıştır. Kitap, ders kitabı olarak hazırlanmış olmasına karşın, konuyla ilgili kendini geliştirmek isteyenlere de kaynak olacaktır.