İklim krizinin ABC'si - Klein, Grady; Bauman, Yoram; Elçin, Tuğba (İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi, 2021)
"İklim Krizinin ABC'si" yetişkinler için yazıldı ama okumayı bilen çocuklar da bu kitapta çok şey bulacaklardır. Bize kalırsa, insanlığın önündeki en büyük mesele iklim krizidir. Bu kriz gelecekte değil şimdi gerçekleşen bir yıkımdır. Engellemek elbette mümkün. Ancak başarmak için hemen harekete geçmek gerekiyor. Eğer iklim uzmanı değilseniz, bu çizgi roman size iklim ve iklim değişikliği hakkında bilmeniz gereken tüm detayları çizgilerle ve özet hâlinde veriyor. Daha önemlisi ise "Ne yapmalı?" sorusuna seçenekler sunuyor. Kitabın sonu bir tavsiye ve bir koca boş sayfayla bitiyor. Bitirince lütfen okuması için kitabı başkasına hediye edin tavsiyesi ve iklim değişikliğini önlemek için siz neler yaparsınız diye yazmanız için bir koca boş sayfa. Büyükler için çizgi roman olunca haliyle bol bol espri ve ince ince eleştiri de var. Alınmaca darılmaca yok ama...
Orjinal eseradı: The cartoon introduction to climate change
2
Keywords: Çevre ve tarım, -- Ekoloji; Environment and agriculture, -- Ecology