Bal arısı biyolojisi ve yetiştiriciliği - Silici, Sibel; Özkök, Duran (Ankara: Efil Yayınevi, 2011)
Günümüzde gelişmiş teknolojiye sahip olmamıza rağmen çiçeklerden nektar toplayıp bal üretmemiz mümkün değildir. Mükemmel işbirliği, dayanışma, çalışma ve özveriyle öncelikle sofralarımızdan eksik etmediğimiz, şifa kaynağı bal ile çok değerli biyolojik aktivitelere sahip arı sütü, propolis, polen ve arı zehrini üreten bal arısının hayatımızda ne kadar önemli rolü olduğu tartışılmaz., Doğayı ve doğadaki yaşamı iyi tanımak gerçek yaşamın ta kendisidir. İnsan ancak doğayla dost ve onunla iç içe olabildiği sürece var olabilecektir. Bu anlamda bal arısını iyi tanımanın ilk evresi bal arısı biyolojisini öğrenmek onun böcekler dünyasındaki yeri ve ilişkilerini iyi tanımaktır. Daha sonra da yetiştiricilik konusunda teknik bilgileri edinmek gerekir. Bu sebeplerle detaylı açıklamalarla ve resimlerle desteklenmiş bu kitabın bilimsel anlamda öğrencilerimiz, arıcılarımız ve bu işle uğraşanlar dışında da konuya ilgi duyan tüm insanlara faydalı olabileceğini düşünüyoruz.
2
Keywords: Çevre ve tarım, -- Tarım; Environment and agriculture, -- Agriculture