Ekoloji: kavramlar ve uygulamalar - Molles, Manuel; Sher, Anna A.; Çağlar, Selim Sualp (Ankara: Palme yayınevi, 2021)
Bu kitap; temel kimya ve matematik bilgisine sahip olan ve genel biyolojide evrim, fizyoloji ve biyolojik çeşitliliğe giriş konularını içeren dersler aldıkları varsayılan lisans öğrencileri için yazılmıştır. Evrimsel bir bakış açısı, temel kavramların anlaşılmasını desteklemek için gerekli olduğundan, tüm ders kitabının temelini oluşturur. Bu nedenle ekoloji kavramı, özellikle evrimsel bir bakış açısıyla ele alınarak biyolojik süreçler ve biyolojik çeşitliliğin gelişimi kitapta yalın bir biçimde açıklanmaya çalışılmıştır.
Kısım I Doğa Tarihi ve Evrim - Kısım II Çevre Koşullarına Adaptasyonlar - Kısım III Populasyon Ekolojisi - Kısım IV Etkileşimler - Kısım V Komüniteler ve Ekosistemler - Kısım VI Büyük Ölçek Ekolojisi
Sekizinci baskıdan çeviri
1
Keywords: Çevre ve Tarım, -- Ekoloji; Environment and Agriculture, -- Ecology