Yükseltilmiş yatak bahçeciliği - Wylie, Tammy; Özkan, Fulya Çelik (İstanbul: Yeni İnsan Yayınevi, 2022)
Gününüzde her alanda ezberler bozuluyor. Sürekli yeni yöntemler, yeni buluşlar ve yeni uygulamalarla hayatımız kolaylaşıyor ve verimlilik artıyor. Klasik karık yöntemiyle ekim de artık yavaş yavaş hayatımızdan çıkıyor. Tarımsal uygulamalar çeşitleniyor ve yerelleşiyor. Toprak üzerine düşüncelerimiz her gün yenileniyor. Toprağı sürmekten vazgeçiyoruz. Kompost ve malç uygulamaları ile toprağı zenginleştirmeyi, organik miktarını arttırmayı öğreniyoruz. Yükseltilmiş yataklar da gittikçe daha popüler oluyor. Hiç beklenmedik bir şekilde, tarımsal uygulamalarda öne çıkıyor. Bu kitap yükseltilmiş yataklarla ilgili bütün bilgileri içeriyor. Nasıl yapılır, nereye yapılır, nasıl ekilir, nasıl bakılır; bilmeniz gereken her türlü uygulamayı herkesin anlayacağı bir dille anlatıyor. Tarlanıza, bahçenize, bostanınıza, terasınıza, balkonunuza, ister kırda ister şehirde yükseltilmiş yataklar yapmanız için hazırlanmış rehber niteliğindeki bu zengin eser, sebzelerinizi ve meyvelerinizi en verimli şekilde yetiştirmeniz için ideal bir kaynak.
İçindekiler - Giriş - Birinci Bölüm: Bahçenizi tasarlama - İkinci Bölüm: Bahçe yatağınızın kurulumu - Üçüncü Bölüm: Toprak - Dördüncü Bölüm: Ekim/Dikim - Beşinci Bölüm: Yetiştirme ve Hasat - Altıncı Bölüm: Bitki Profilleri
1
Keywords: Çevre ve tarım, -- Tarım; Environment and agriculture, -- Agriculture