Üçüncü doğa - Yanlıç, Güner (Yeni İnsan Yayınevi, 2022)
Bugün dünyanın hemen hemen her köşesinde ağır bir saldırı var. Bu saldırı emeğe, kadına, doğaya ve hayvanlara yapılıyor. Çok acılı bir biçimde yapılmasına rağmen, bu saldırı, bilboardlara en güzel ve en yalan resimlerle saklanıyor. İşte bu nedenle ekoloji mücadelesi antikapitalist bir mücadeledir. Ekolojistler günümüzün en önde gelen yaşam savunucularıdır. Tekil olarak baktığında bir ormanı, bir vadiyi, bir hayvanı, bir gölü savurur gibi gözükürler oysa aslında topyekün yaşamı savunurlar. Üçüncü Doğa; yıllardır ekoloji mücadelesi veren Güner Yanlıç'ın kısa, öz ve bütüncül bir savunu metnidir. Dayatılan neoliberal sistemin bir fotoğrafını çeker. Şimdiki an'ı dondurup, resimdeki yalanın arkasındaki çirkinliği ve sömürüyü gösterir. Gösteri toplumunun yerine toplumsal ekolojinin ipuçlarını verir. Geleceğin toplumuna ayna tutar.