Ortaokul öğrencileri için iklim değişikliği etkinlikleri (Yeni İnsan Yayınevi, 2023)
Bu kitap Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini yürüten ya da ortaokul düzeyinde iklim değişikliği eğitimini derslerine entegre etmek isteyen öğretmenlerimiz için hazırlandı. İklim değişikliği eğitiminin amacı, sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde iklim değişikliğinin nedenlerine ve etkilerine ilişkin bilgi ve becerilere sahip "iklim okuryazarı" genç nesiller yetiştirerek iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve uyum sağlama stratejilerini desteklemektir. İklim okuryazarı olan bireyler, iklimin insan yaşamı üzerindeki etkisini bilen, iklim ile ilgili bilimsel bilgileri değerlendirebilen, iklim değişikliğinin etkileri konusunda bilgi sahibi olan ve iklimi etkileyebilecek olan insan davranışları ve faaliyetleri konusunda bilinçli ve sorumlu kararlar alabilen bireylerdir. Bu kazanımlara ulaşma doğrultusunda bu kitapta, öğrenen merkezli bir perspektiften, öğrencileri iklim okuryazarı olmaları yolunda sorgulamaya, akıl yürütmeye ve çözümler üretmeye teşvik edecek etkinlikler bulacaksınız. İklim değişikliği eğitiminin amacı, sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde iklim değişikliğinin nedenlerine ve etkilerine ilişkin bilgi ve becerilere sahip "iklim okuryazarı" genç nesiller yetiştirerek iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve uyum sağlama stratejilerini desteklemektir. Kitapta neler bulacaksınız? Kitapta orta okul öğrencileri için İklim Değişikliği konusunda hazırlanmış eğlenceli etkinlikler, okuma metinleri ve sınıflarda uygulanabilecek performans görevleri bulacaksınız. Bu kitaba neden ihtiyaç duyabilirsiniz? Bu kitaba İklim Değişikliği ve Çevre dersi başta olmak üzere iklim değişikliği konusuyla ve konunun orta okul öğrencilerine aktarılmasıyla ilgilenen eğitimciler materyal ve kaynak ihtiyacı hissederek ihtiyaç duyabilir. Kitaptan kimler yararlanabilir? Kitaptan fen bilimleri ve sosyal bilimler öğretmenleri başta olmak üzere İklim Değişikliği ve Çevre dersini verecek tüm öğretmenler, bu dersi alacak öğrenciler ve iklim değişikliği konusuyla ilgilenen herkes yararlanabilir.