Fizik ve mühendislikte matematik yöntemler çözümlü örneklerle - Öztürk, Emine (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2023)
Kitabın, ilk 3 baskısının ardından gerek akademisyenlerden, gerekse öğrencilerden gelen istek, öneri, vs.. dikkate alınarak eserin gözden geçirilen ve yeniden düzenlenen 4. baskısı yapılmıştır. Bu baskının en büyük özellği, kitabın sadece lisans seviyesinde okutulan konulardan oluşacak şekilde revize edilmesidir. Lisans üstü seviyesine yönelik konuların olduğu bölümler, ayrı bir kitap olarak ilerleyen zamanlarda yayınlanacaktır. Eğitimcilerin büyük çoğunluğu, bir ders için seçilen ders kitabının, o derste öğretilecek konuların anlaşılması ve öğrenilmesi için öğrenciye rehber olacağında hemfikirdirler. Bu durumda da ders kitabı kolay anlaşılır olmalı ve öğrenimi kolaylaştıracak şekilde yazılmalı ve düzenlenmelidir. Bu noktalara dikkat edilerek hazırlanan bu kitap, Fizik eğitiminde "Matematik Yöntemler" derslerinde kaynak ders kitabı ve Mühendislik eğitiminde "Mühendislik Matematiği" derslerinde yardımcı kitap olarak kullanılabilir. Kitaptaki konular, klasik mekanik, kuantum mekaniği, elektromagnetik teori, ısı teorisi, akışkanlar mekaniği vb. derslerde öğrencilerin karşılaşabileceği matematiksel problemlerinin çözümüne yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. İşlenen konular 160 çözümlü örnekle desteklenerek, konunun daha rahat anlaşılması amaçlanmış ve konuların sonunda da toplam 176 probleme yer verilmiştir.
2
Keywords: Fizik