Hikayemizin yarım asırlık yerli sesi Mustafa Kutlu - Yaramış, Atilla; Atıcıgil, Abdullah (Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, 2021)
Yirmiyi aşkın şehrimizde Türk Hikâyeciliği'nin yaşayan en önemli isimlerinden biri olan Mustafa Kutlu'yu okuyan öğrencilerimizle birlikte, 26-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Konya'da "Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu" başlığı altında büyük çaplı bir program düzenledik. Üç gün süren bu programda 21 şehirden 92 konuşmacı öğrencimiz, Mustafa Kutlu okumalarının sonucunda elde ettikleri birikimleri 23 farklı merkezde sunma imkânı elde ettiler. Bu program, belki de ülkemizde hâlihazırda hayatta olan bir yazar hakkında şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı etkinlikti. Elinizdeki bu kitapta 92 öğrencimizin o tarihlerde yapılan panellerde sundukları metinleri var. Böylece Anadolu Mektebi çatısı altında okuma yapan öğrencilerimizin "okuma", "yazma", "yazdıklarını anlatma", "yazdıklarının bir kitapta basılması" gibi dört farklı ve değerli tecrübeleri de elde ettiklerine şahit oluyoruz.