Filistin meselesi ve Türkiye - Kutlu, Önder; Çemrek, Murat; Bozbaş, Gökhan; Kaleci, Fatih; İdan, Ali Mohammed (Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2017)
2017 yılında yapılan Filistin Meselesi ve Türkiye Kongresinde, Filistin Meselesinin Dünü, Bugünü ve Yarını, Kudüs'ün statüsü, Bölgesel ve küresel güçlerin Filistin politikaları, Filistin'in Sosyo-Ekonomik inşasında Türkiye'nin rolü, Filistin'de politik aktörler ve çözüm önerileri, Filistin'in Türkiye'den beklentileri ve daha nice farklı konu başlığı yaklaşık 30 oturumda akademik anlamda tartışılmıştır. Bu nedenle, sosyal bilimlerin farklı alanlarında uzmanlaşmış ve konuya duyarlı akademisyen ve araştırmacıları katkıda bulunduğu bu kongrenin tam metinlerinlerinin yer aldığı bu kitap Arapça ve Türkçe olarak bölümlenmiştir.