3. Uluslararası öğrencilik sempozyumu - Akgül, Osman (Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2020)
Türkiye dahil 20 farklı ülkeden alanında yetkin 68 araştırmacı, akademisyen ve sahada çalışan uzmanlar tarafından sunulan bildiriler, katılımcılardan yoğun ilgi gördüğü "3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu" 14-15 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşmiştir. Ana teması "Uluslararası Öğrencilik; Beklentiler, Sorunlar ve Stratejiler" olan sempozyumda ağırlıklı olarak; Uluslararası Öğrenciler ve Algı, Uluslararası Öğrencilerin Eğitim Süreci, Uluslararası Öğrencilik ve Altyapı- Mevcut Durum, Sorunlar, Perspektifler, Uluslararası Öğrencilik Politikası- Geçmiş, Bugün ve Gelecek, Bir Sermaye Olarak Uluslararası Öğrenciler, Göçler ve Uluslararası Öğrencilik konuları ele alınmış ve tüm bildirile tek bir kitapta toplanmıştır.