Necmettin Erbakan hukuk araştırmaları: özel hukuk - Mızrak, Zekeriya; Koyuncu, Nuran
Özel hukuk kısmı "İnşaat Sözleşmesinin Türleri Bakımından İş Sahibinin Bedel Ödeme Borcu", "Çocuğun Kişivarlığının Aile İçinde Korunması İçin Alınabilecek Önlemler", "Evlatlık İlişkisinde Yardım Nafakası", "Karşılaştırmalı Hukuk Işığında Türk Hukukunda Hakkaniyet Sorumluluğu", "Avukatlık Ücretine İlişkin Uyuşmazlıklarda Zorunlu Arabuluculuk", "Tele Çalışanın Geçirdiği İş Kazasında İşverenin Hukuki Sorumluluğu", "Yargıtay Kararları Işığında İhbar Tazminatı", "A Global Overview On Resolving Employment Disputes Through Alternative Disputes Resolution (Adr) Mechanisms", "İşçinin Müşteriye Yönelik Tutum Ve Davranışları Nedeni İle İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Feshedilmesi", "İşverenin İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verme Yükümlülüğü", "Yurt Dışı Hizmet Borçlanması Mevzuatında Son Değişiklikler", "Türk Hukukunda Yatırım Yoluyla İstisnai Vatandaşlık Kazanımı", "5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Bazı Madde Hükümlerine İlişkin Bir Değerlendirme", "Milletlerarası Ticarî Tahkimde Deliller", "Sınır Dışı Edilme İşlemlerine Karşı Mahkemeye Başvuru Süresi İle Adil Yargılanma Hakkı Arasındaki İlişki", "Bina Tamamlama Sigortasına Dair Güncel Sorunlar Ve Riskin Gerçekleşmesi Halinde Tazminatın Kapsamı", "Sermaye Piyasası Mevzuatında Son Dönemde Kabul Edilen Düzenlemelerin Borsa Kotundan Çıkma Açısından Meydana Getirdiği Hukuki Sonuçların Değerlendirilmesi", "Halka Açık Anonim Ortaklıklarda Örtülü Kazanç Aktarımı Yasağına Genel Bir Bakış", "Salt Sözleşmeye Dayalı Joint Venture'larda Ortaklığın Faaliyeti İçin Yapılan İşlemler Karşısında Üçüncü Kişi Alacaklılar Ortaklık Malvarlığına Başvurabilir Mi?" başlıklı makalelerden oluşmaktadır. Yoğun bir emeğin ürünü olan çalışmanın faydalı olması dileğiyle.