Sultan Muhammed Tapar - Özaydın, Abdülkerim (Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, 2021)
Herkes için rol model olacak Türk Sultanlarını nesillerimize tam ve doğru olarak aktarmak, gençlerimizin şahsiyetleri ve başarılarında büyük etki yapacaktır. Dünya ve İslam tarihinde mümtaz bir konuma sahip olan Büyük Selçuklu Devleti Sultanlarını bir bütün halinde ortaya koymayı hedefleyen "Türk Sultanları Serisi" bu açıdan büyük bir boşluğu dolduracaktır. Bu kapsamda tüm düzeyden okurların anlayacağı bir üslup ile tartışmalı konuları tarihçilerin kendi sahalarına bırakarak sunmak amaçlanmıştır. Seri yedi kitap halinde yayına hazırlanmıştır. Türk tarihinin öğrenilmesi ve doğru bir şekilde anlaşılması noktasında bir katkı sağlaması ümidiyle... Sultan Muhammed Tapar başta merkezî otoriteyi tesis etmesi, Bâtınîler ve Haçlılarla ciddî olarak mücadele etmesi gibi başarılı hizmetleri sebebiyle "Selçuklu Devleti'ni eski güçlü haline iâde eden sultan" olarak tanınmıştır. Başta ulemâ ve sûfîler, edip ve şairler olmak üzere herkesin takdirini kazanmış mütedeyyin bir hükümdar olarak bilinen Muhammed Tapar Büyük Selçuklu tarihinde seçkin bir yere sahiptir.