Uluslararası girişimcilik ve inovasyon araştırmaları kongresi özet kitabı - Mızırak, Zekeriya; Kahraman, Ali; Mercan, Birol; Kaleci, Fatih; Demet, Atıf Emre; Çubukçu, Ahmet (Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, 2021)
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Girişimci İş Adamları Vakfı ile ortaklaşa "Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi (UGİAK)"" 3-4 Kasım 2021 tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongremizin genel yönelimi ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler, iş dünyası, kamu kesimi ve STK temsilcilerini bir araya getirerek girişimciliğe ve inovasyona dayalı ve endüstri 4.0 temelli ekonomi yaratarak yükselen ekonomilerin orta gelir tuzağından çıkmalarına ve krizlere karşı kırılgan olmayan ekonomiye sahip olmalarını temin için politikalar-stratejiler geliştirmektir. Yenilik, girişimcilik, teknoloji ve endüstri 4.0 temelli ekonomiye sahip olmak bütün dünyada ekosistem olarak ele alınmıştır. Bu bağlamda ekosistem unsurları olarak iş dünyasının, akademik dünyanın, kamunun, eğitim sektörünün, sektörlerin yenilikçi ekonomiye katkılarını paneller ve arama konferansları kapsamında tartışmak da bir başka yönelimdir. Ülkemizdeki yükseköğretimin gelişmesine anlamlı katkılar veren, ulusal ve uluslararası bir işbirlikleriyle uluslararasılaşma yolunda ciddi adımlar atan Necmettin Erbakan Üniversitesi, girişimcilik ve inovasyon alanındaki uluslararası kongresi ile ülkemizde yenilikçi ve entelektüel ekonominin geliştirilmesi için politikalar üretilmesine de aracılık etmektedir. Ulusal düzeyde olduğu kadar Avrupa'nın, Orta Asya'nın, Ortadoğu'nun yenilikçi ekonomiye geçişlerine katkı verecek politikalar geliştirmek de bir başka amaçtır. Bu yönüyle, uluslararası-global bir kimlik kazanan kongremize ülkemizden ve dünyadan akademisyenlerin, kamu yöneticilerinin, politikacıların, özel sektörün, STK temsilcilerinin birlikte katkı sunmaktadır.