Vesiletü'n-Necat (mevlid) - Süleyman Çelebi; Boz, Erdoğan (Ankara: Gazi Kitabevi, 2022)
Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. yıl dönümü, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış ve Cumhurbaşkanlığı Makamının 3 Haziran 2022 tarih ve 31855 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan genelgesi ile 2022 yılı, Süleyman Çelebi Yılı olarak ilan edilmiştir.Bu çerçevede Süleyman Çelebi'nin, Yunus Emre'nin ilahileri gibi halk arasında en çok okunanan ve yaygın adıyla Mevlid olarak bilinen Vesîletü'n-Necât adlı eseri üzerine bir çalışma yapmak amacıyla yola çıktım ve elinizdeki bu kitabı hazırladım.
İstanbul Millet Kütüphanesi yazması
Çeviri yazılı metin günümüz Türkçesine aktarılmış metin
1
Keywords: Felsefe, -- Felsefe tarihi; Philosophy, -- History of philosophy