Sultan Alp Arslan (Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, 2021)
Herkes için rol model olacak Türk Sultanlarını nesillerimize tam ve doğru olarak aktarmak, gençlerimizin şahsiyetleri ve başarılarında büyük etki yapacaktır. Dünya ve İslam tarihinde mümtaz bir konuma sahip olan Büyük Selçuklu Devleti Sultanlarını bir bütün halinde ortaya koymayı hedefleyen "Türk Sultanları Serisi" bu açıdan büyük bir boşluğu dolduracaktır. Bu kapsamda tüm düzeyden okurların anlayacağı bir üslup ile tartışmalı konuları tarihçilerin kendi sahalarına bırakarak sunmak amaçlanmıştır. Seri yedi kitap halinde yayına hazırlanmıştır. Türk tarihinin öğrenilmesi ve doğru bir şekilde anlaşılması noktasında bir katkı sağlaması ümidiyle... Selçuk Bey'le temelleri atılan, Tuğrul Bey'le resmi bir hüviyet kazanan Büyük Selçuklu Devleti'nin en önemli ve büyük hükümdarlarından birisi de kuşkusuz Sultan Alp Arslan olmuştur. O, başarılı icraatlarıyla, elde ettiği zaferlerle sadece kendi dönemini değil, kendisinden sonraki zamanları da etkilemiştir. Ayrıca şahsiyet özellikleriyle Türk-İslam toplumunun her bir üyesi için örnek alınacak bir rol model olmuştur. Bu kitabımızda, Sultan Alp Arslan'ın örnek şahsiyetini, mücadelelerini, başarılarını, Türk-İslam ve dünya tarihine bırakmış olduğu siyasal, sosyal ve kültürel mirasını temel tarih kaynaklarımızı referans alarak kıymetli halkımıza ve değerli gençliğimize sunmaya gayret gösterdik.