SCADA üzerinden bir adaptif kontrol uygulaması: An adaptive control application using scada - Türker, Ceylan (2016)
Bu tez çalışmasında adaptif kontrol çeşitleri incelenmiş ve bant hız kontrolü sağlanmıştır. Matlab üzerinden bir motorun konum kontrolü adaptif şekilde modellenmiştir. Üç adet istasyona ait otomasyon sistemi için bir SCADA yazılım arayüzünün WinCC flexible nesne tabanlı programlama yazılımı ile tasarımı ve kontrolü sistem elemanları ile birlikte ayrıntılı olarak anlatılmıştır.