Motion control of quadrotor system with sliding-mode control (SMC) - Yılmaz, Mehmet (2015)
Bu tezde, doğrusal olmayan sistemlerin kontrolü için kullanılan kayan kipli kontrolcü tasarlamaktayız. Tez çalışması, türetilen kontrolün, eksik uyarımlı sistemlerden biri olan quadrotorlara uygulanması üzerinedir. Quadrotorlar çeşitli uygulamalar ve eğlence, gözlem, arama-kurtarma, taşımacılık gibi kullanım alanlarından dolayı daha önemli hâle gelmektedir. Ayrıca quadrotorlar, kirli, tehlikeli ve ulaşması zor olan yerlerde kullanılmaktadır. Quadrotorların kontrolü dijital ortamda, quadrotor modelinin verilen yörüngeyi izleme yeteneğinin simülasyonu ile gerçekleştirilecektir.