Motion control of quadrotor system with sliding-mode control (SMC) - Yılmaz, Mehmet; Temel, Turgay; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2015)
Bu tezde, doğrusal olmayan sistemlerin kontrolü için kullanılan kayan kipli kontrolcü tasarlamaktayız. Tez çalışması, türetilen kontrolün, eksik uyarımlı sistemlerden biri olan quadrotorlara uygulanması üzerinedir. Quadrotorlar çeşitli uygulamalar ve eğlence, gözlem, arama-kurtarma, taşımacılık gibi kullanım alanlarından dolayı daha önemli hâle gelmektedir. Ayrıca quadrotorlar, kirli, tehlikeli ve ulaşması zor olan yerlerde kullanılmaktadır. Quadrotorların kontrolü dijital ortamda, quadrotor modelinin verilen yörüngeyi izleme yeteneğinin simülasyonu ile gerçekleştirilecektir.
Tez (Yüksek Lisans)-Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015.
Kaynakça : 32-33 s.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi -- Tezler; Kayan kipli kontrol; Lineer olmayan kontrol; Quadrotor; Eksik uyarımlı sistemler