X veya Y ışını soğuran camların etkin atom ve elektron numaralarının hesaplanması - Ermiş, Şerif (2014)
Bu çalışmada farklı oranlarda PbO, BaO,Bi2O3,SiO2,B2O3 içeren camların 1kev -1 gev enerji aralığındaki kütle azaltma katsayıları etkin atomve elektron numaraları teorik olarak hesaplanmıştır.WixCom bilgisayar programlarıyla hesaplanan kütle azaltma katsayılarına göre atomik ve elektronik tesir kesitleri etkin atom ve elektron numaraları hesaplanmıştır.