Computational analysis of rsa based attacks - Kocakulak, Mustafa (2015)
İki veya daha fazla asal sayının çarpımından meydana gelen büyük bir sayının, asal bileşenlerine ayrıştırılabilmesinin zorluğu esasına dayanan RSA sistemi, sağlamış olduğu güvenlik seviyesi ve anahtar paylaşımında getirdiği yeniliklerle kriptoloji alanında tartışmasız bir öneme sahiptir. Mevcut algoritmanın beraberinde getirdiği uzun anahtar boyutları, gerektirdiği geniş hafıza alanı ve anahtar paylaşımının dayandığı 'asal bileşenlere ayrıştırmanın zorluğu' esasının güvenlik açısından aşılabilir olması, bu alanda mevcut RSA algoritmasında değişiklikler yapmayı ya da RSA'yı maksimum güvenlikle korumayı sağlayan önlemleri uygulama esnasında almayı gerekli kılmaktadır. Bu çalışmada RSA algoritması birçok yönüyle ele alınacak, uygulanan bazı kriptanaliz yöntemlerine karşı RSA'ya maksimum güvenlik sağlayacak tedbirler gösterilecektir.