Geçmişten bugüne Yunanlılar : dil, din ve kimlikleri - Millas, Herkül (İletişim Yayınları, 2004)
Hep tekrar edilen bir konudur: Türkler komşularıyla gerçek anlamda ilgilenmezler. Bütün merak ''milli güvenlik'' konusu etrafında yoğunlaşır. Komşunun tarihi, kültürü, dini hakkında klişe yargılar yeterli kabul edilir. Herkül Millas, Geçmişten Bugüne Yuna