Kim var imiş biz burada yoğ iken : dört Osmanlı. yeniçeri, tüccar, derviş ve hatun - Kafadar, Cemal, 1954- (Metis yayınları, 2012)
Yeniçeri nizamının bozulması üzerine -- Ben ve başkaları : on yedinci yüzyıl İstanbul'unda bir dervişin güncesi ve Osmanlı edebiyatında birinci ağızdan anlatılar -- Venedik'te bir ölüm (1575) : Serenissima'da ticaret yapan Anadolulu Müslüman tüccarlar --