Kim var imiş biz burada yoğ iken : dört Osmanlı. yeniçeri, tüccar, derviş ve hatun - Kafadar, Cemal, 1954- (İstanbul : Metis yayınları, 2012)
Yeniçeri nizamının bozulması üzerine -- Ben ve başkaları : on yedinci yüzyıl İstanbul'unda bir dervişin güncesi ve Osmanlı edebiyatında birinci ağızdan anlatılar -- Venedik'te bir ölüm (1575) : Serenissima'da ticaret yapan Anadolulu Müslüman tüccarlar --
Bibliyografya ve dizin var
Keywords: Janissaries; Yeniçeriler; Turkey -- History -- Ottoman Empire, 1288-1918.; Türkiye -- Tarih -- Osmanlı İmparatorluğu, 1288-1918.